Sådan arbejder jeg

Særligt om samtaler med børn og unge

Jeg arbejder altid ressourceorienteret med fokus på løsninger og på at finde nye perspektiver og muligheder.

Det betyder at de problemstillinger du kommer med skal have tid og opmærksomhed, og det betyder samtidig at vi ret hurtigt vender blikket mod tidspunkter hvor problematikken ikke er lige så massivt tilstede og får fokus på, hvilke forandringer du ønsker i dit liv.

Jeg arbejder på et løsningsfokuseret systemteoretisk grundlag, og jeg er inspireret af både den kognitive og narrative psykologi. Jeg tror på, at selv når en situation opleves meget fastlåst, så er det muligt at finde en vej videre.

Mange fortæller mig, at det er rart, når de går fra en samtale og har nye idéer til noget de kan gøre anderledes, og som de kan gå hjem og handle på med det samme. Nogle gange kan det også være at du blot går fra en samtale og har opdaget en ny måde at forstå noget på, og det kan i sig selv føre til at du føler at noget forandrer sig positivt.

Det vil være forskelligt hvad vi lægger vægt på i samtalerne, alt efter hvilke problemstillinger du kommer med.

Nogle gange er det meget virksomt at give "lektier" for, hvor vi sammen aftaler, hvad du skal hjem og prøve inden næste gang. Det kan næsten få karakter af et træningsforløb, hvor vi tager små skridt ad gangen og holder nøje øje med effekten.

Andre gange er formen lidt mere løs og det vil være refleksionerne i løbet af samtalerne der skaber grobund for forandring i dit liv.

Jeg bruger ofte tavle eller papir i mine samtaler. Vi kan skrive noget ned, tegne eller lave mindmaps for at ordne vores iagttagelser, få nye indsigter og opdage nye sammenhænge.

Når børn ikke trives, er de helt afhængige af, at der er voksne omkring dem, der er med til at tage et ansvar for at forandring kan finde sted.

Der er for det meste også noget børnene selv kan gøre for at komme til at trives bedre. Det kan være at barnet kan komme til at tænke anderledes om noget, eller få nye idéer til andre måder at handle på i bestemte situationer. Hér kan samtaler med en psykolog, være en betydningsfuld brik i puslespillet. 

Dog er det sådan at jo yngre barnet er, i jo højere grad er barnets trivsel et familieanliggende og et voksenansvar.

Når jeg har samtaler med børn eller unge under 18 år, så vil forældrene altid blive inddraget i en eller anden grad. Vi vil som minimum sammen aftale rammerne for forløbet, men alt efter hvor gammelt dit barn er, kan vi aftale et forløb, der både indeholder samtaler med barnet alene og med jer som familie.

En del forældre vælger også at lade barnet blive hjemme og selv have samtaler, der har fokus på at få idéer til, hvordan ens barn kan komme til at trives bedre.

Kontakt

Kontakt mig på telefon 71 79 37 77

Hvis jeg ikke tager telefonen, så læg en besked og du hører fra mig snarest muligt og senest inden for 2 hverdage.

Du kan også skrive til mig på mail her

KampKonsult

Autoriseret psykolog

Kamilla Kamp Skjoldman

Cvr.nr: 31829623

Algade 33, 3. sal

4000 Roskilde

Jeg er en del af klinikfællesskabet Via Cordis.

Mine lyse og venlige lokaler ligger få minutters gang fra Roskilde station.

Der er gode parkerings muligheder i nærheden, bl.a. ved Sortebrødre plads hvor  der er 2 timers gratis parkering.

Choises.jpg
 © 2020 Kamilla Kamp Skjoldman